Ida- Mamma till Benjamin

Den bästa stunden på dagen- TENS

Kan inte  förstå att det redan har gått en vecka sedan jag skrev ”Sunday Funday” som rubrik. Det är ju inte klokt vad tiden går undan 😀 På onsdag går vi äntligen in i gravidvecka V29 och den tredje trimestern. Då man officiellt kan kalla sig som höggravid läste jag någonstans, men jag vet inte. Jag kan nog inte se mig själv som höggravid redan haha. Ne det kommer jag nog kalla mig själv från V33-35, någonstans där 😀 Men vem bryr sig egentligen? Idag känner jag mig lite bättre i bäckenet även om jag har ont konstant nu hur jag än sitter/ligger. Men själva toppen av smärtan är borta och det är faktiskt mycket tack vare min TENS-apparat som jag fick köpa av min förra sjukgymnast när jag ramlade och skadade axeln på jobbet.

”TENS är en förkortning för transkutan elektrisk nervstimulering. Det är en smärtlindringsmetod som används för att behandla vissa typer av akut och långvarig smärta, till exempel muskelvärk eller förlossningssmärta. Behandlingen innebär att nerver under huden stimuleras av elektriska strömmar. Det leder till att kroppens eget smärtlindringssystem aktiveras. Smärtan kan då dämpas tillfälligt, men själva orsaken till besvären påverkas inte.”

Hur jag fick gå till väga för att få köpa en sådan är: Att jag fick ta kontakt med en sjukgymnast på Vårdcentralen,  han använde TENS-apparaten som ett hjälpmedel att lindra min smärta, kombinerat med massage och en sån färgglad tejp. Man kan då få hyra en TENS av Stockholms hjälpmedelscentral för 100 kronor i månaden. Man får först en räkning på 300 kronor som då gäller i tre månader framöver. Om man inte har skickat tillbaka den till hjälpmedelscentralen efter tre månader kommer en till räkning på 300 kronor, därefter är den din. Så man betalar alltså bara 600 kronor för den.

Ett litet tips bara till er som också lider av foglossning eller andra muskelsmärtor. Den har verkligen hjälpt mig jätte mycket.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats